fbpx
Yesus Putraning Allah

Yesus Putraning Allah

Kenapa Yesus disebut “Putraning Allah”?

Gusti Yesus piyambak nyarios, bilih Panjenenganipun punika Putraning Allah: “Banjur kabeh padha ngucap,” Apa kowe iku Putrane Allah? Gusti Yesus tumuli ngandika marang wong-wong mau: “Kowe padha ngarani Aku iki sapa?” (Lukas 22:70). Yesus uga asring nyebut Gusti Allah minangka Rama-Nya.

Gusti Allah uga nyebat Yesus Putra-Nya, “lan ana swara saka ing swarga,” Iki PutraningSun, kang dak tresnani, kanthi gumolonging atiku. “(Matius 3:17) Nuduhake hubungan sing ana ing antarane Gusti Allah Sang Rama lan Yesus Putra (Lukas 1:32)

Tembung “Anak” ing sajarah Kitab Suci uga minangka pratandha hubungan. Ing bagéyan liya saka Kitab Suci, Yesus uga disebut Sabda Jahwéh. Tembung Ibrani “putra” uga tegese keturunan utawa melu.

Nalika sampeyan dadi murid Kristus, sampeyan bakal nampa Roh Suci lan dadi anak saka Gusti Allah kaya sing katulis ing Rum 8:14; Awit wong sing dipandiri Rohé Gusti Allah kuwi anaké Gusti Allah.

Sinau luwih lengkap babagan Roh Suci lan Trinitas

Mbalik kanggo tautan lan informasi liyane

Yesus Putraning Allah

Yesus Putraning Allah

Kenapa Yesus disebut "Putraning Allah"? Gusti Yesus piyambak nyarios, bilih Panjenenganipun punika Putraning Allah: "Banjur kabeh padha ngucap," Apa kowe...
Urip Yesus

Urip Yesus

Nalika sampeyan maca, Gusti Allah mutusake ngirim Putra mung marang bumi, kanggo urip minangka manungsa.Yesus (uga disebut Kristus sing tegesé...
Roh Suci

Roh Suci

Kitab Suci mucal kita bilih Gusti Allah pancen dumadi saka 3 wong. Iki uga disebut Trinitas. Kanggo kita minangka wong,...
Pitakon Kitab Suci sing migunani

Pitakon Kitab Suci sing migunani

Katresnan Gusti Allah Yohanes 3:16 Awitdene Gusti Allah anggone ngasihi marang jagad iku nganti masrahake Kang Putra ontang-anting, supaya saben...
Pandonga

Pandonga

Pandonga ngucapake (karo) Gusti Allah. Senajan Allah bakal kerep ora njawab langsung marang sampeyan, sampeyan bakal nemu manungsa waé kanggo...
Kitab Suci, Kitab Allah

Kitab Suci, Kitab Allah

Kitab Suci ora mung buku. Bener, ora ana siji buku, nanging perpustakaan ana 66 buku. Ngemot buku-buku sejarah, biografi, puisi,...
Gereja

Gereja

Nalika sampeyan wis dadi Kristen, disaranake kanggo ngunjungi sawijining gereja lokal. Yen ora ana gereja, sampeyan bisa nyoba kanggo nemokake...
Baptisan

Baptisan

Baptisan punika "tandha-tandha metu" kanggo nuduhake marang wong liya yen sampeyan dadi murid Yesus sing sejati. Proses baptisane gampang banget....

Share this post
Comments are closed.