Urip Yesus

Urip Yesus

Nalika sampeyan maca, Gusti Allah mutusake ngirim Putra mung marang bumi, kanggo urip minangka manungsa.
Yesus (uga disebut Kristus sing tegesé Raja utawa Kristus) lair ing Israel 2000 bab taun kepungkur. Sampeyan bisa maca liyane ing kitab Lukas ing Kitab Suci.
Kanggo telung puluh sakdurunge, Yesus manggon urip Yahudi tradisional, makarya minangka tukang kayu. Sajrone wektu iki, kabeh wong Israel dudu diktator Romawi Caesar, kalebu Betlehem, ing ngendi Yesus lair, lan Nasaret, ing ngendi dheweke diwangsuli.

Sajrone telung puluh, Yesus miwiti piwulangan umum lan nampilake mujizat sing wis direkam, nanging ora tau nglakoni perjalanan luwih saka 200 mil saka kelahirané. Swara telung taun, reputasi Yesus nyebar ing saindhenging negara. Gubernur-gubernur lan pangageng-pengagengé provinsi-propinsi Israèl lan para penggedhéné bangsa Yahudi padha nyenyuwun marang Panjenengané. Pesen utama Yesus kalebu:

Gusti Allah tresna sampeyan lan karo sampeyan
Tresna siji liyane
Nilai gedhe saben wong
Kabar apik: Kratoning Allah wis teka ing bumi
Kasunyatan pangadilan ing swarga utawa neraka
Gusti Allah ngapura wong sing nyuwun pangapurane

Tumindak sing paling kontroversial Gusti Yesus yaiku menawa dheweke bola-bali ngaku dadi Gusti Allah, sing minangka pelanggaran langsung hukum Yahudi. Mulane para pemimpin agama njaluk pamarentah Romawi kanggo ngetokake dheweke. Ing saben sawetara uji coba resmi, wong Roma nemokake yen dheweke ora salah nglanggar hukum Romawi. Malah para penggedhé Yahudi nyatakaké yèn ora ngakoni yèn Gusti Yésus minangka Gusti, Gusti Yésus ngetutaké angger-anggering Torèt kanthi bener.
Nanging, para pemimpin agama, kanthi nggunakake argumen politik sing ora setuju, nyetujoni Pilate, gubernur Romawi provinsi Southern Israel, kanggo ngidini eksekusi.

Gusti Yesus tiwas kanthi torture lan banjur digantung dening tangane, sing dipaku karo balok kayu horizontal (salib). Cara eksekusi iki mbatesi aliran udara menyang paru-paru, nyebabake dheweke telung jam. (Baca babagan ing Kitab Suci, Lukas 22)

Nanging, miturut luwih saka 500 saksi, Yesus bali saka seda telung dina sabanjure, lan liwat 40 dina sabanjurure lelungan ing loro provinsi kidul lan lor Israel. Kanggo akeh, iki bukti sing bisa diakoni yen klaim Yesus minangka Gusti Allah nyata. Gusti Yésus banjur bali menyang Yérusalèm, kutha sing diidoni, lan sawisé dititi-priksa, Panjenengané lunga ninggal bumi kanthi nyedhaki langit. (Baca babagan ing Kitab Suci; Para Rasul 1)

Minangka asil saka acara-acara ajaib iki, jumlah pengikuté tambah dramatis. Mung sawetara wulan mengko ing kutha Yerusalem sing padha siji rekaman nyatakake yen sawetara pandherek anyar 3 ditambah ing sawijining dina. Para pemimpin agama nanggapi kanthi nyoba mbatalake para pengikut Yesus. Akeh wong sing milih mati tinimbang nyangkal kapercayan sing Yesus yaiku Gusti Allah.

Ing 100 taun, wong ing saindenging kekaisaran Romawi (Asia Minor, Eropa) dadi pengikut Yesus. Ing taun 325 M, asma Yesus, Kristen, dadi agama resmi Kaisar Romawi Constantine. Ing 500 taun, malah candhi-candhi Yunani ing dewa Yunani diowahi dadi pasamuwan kanggo para pengikut Yesus. Sanajan sawetara pesen lan ajaran Yesus diencerake utawa dipisahake liwat ekspansi institusi agama, tembung asli lan urip Yesus isih ngandika kanthi keras kanggo awake dhewe.

Liyane babagan Yesus, Putraning Allah

Mbalik kanggo tautan lan informasi liyane

Yesus Putraning Allah

Yesus Putraning Allah

Kenapa Yesus disebut "Putraning Allah"? Gusti Yesus piyambak nyarios, bilih Panjenenganipun punika Putraning Allah: "Banjur kabeh padha ngucap," Apa kowe...
Urip Yesus

Urip Yesus

Nalika sampeyan maca, Gusti Allah mutusake ngirim Putra mung marang bumi, kanggo urip minangka manungsa.Yesus (uga disebut Kristus sing tegesé...
Roh Suci

Roh Suci

Kitab Suci mucal kita bilih Gusti Allah pancen dumadi saka 3 wong. Iki uga disebut Trinitas. Kanggo kita minangka wong,...
Pitakon Kitab Suci sing migunani

Pitakon Kitab Suci sing migunani

Katresnan Gusti Allah Yohanes 3:16 Awitdene Gusti Allah anggone ngasihi marang jagad iku nganti masrahake Kang Putra ontang-anting, supaya saben...
Pandonga

Pandonga

Pandonga ngucapake (karo) Gusti Allah. Senajan Allah bakal kerep ora njawab langsung marang sampeyan, sampeyan bakal nemu manungsa waé kanggo...
Kitab Suci, Kitab Allah

Kitab Suci, Kitab Allah

Kitab Suci ora mung buku. Bener, ora ana siji buku, nanging perpustakaan ana 66 buku. Ngemot buku-buku sejarah, biografi, puisi,...
Gereja

Gereja

Nalika sampeyan wis dadi Kristen, disaranake kanggo ngunjungi sawijining gereja lokal. Yen ora ana gereja, sampeyan bisa nyoba kanggo nemokake...
Baptisan

Baptisan

Baptisan punika "tandha-tandha metu" kanggo nuduhake marang wong liya yen sampeyan dadi murid Yesus sing sejati. Proses baptisane gampang banget....
Share this post
Comments are closed.