fbpx
Dina 3 – Urip kanthi rancangan

Dina 3 – Urip kanthi rancangan

Iki rong dina kepungkur, awake dhewe ngerteni, bakal dadi mokal yen urip wis digawé tanpa desain. Saiki, kanggo desain, sampeyan butuh desainer. Sawetara wangun intelijen sing ngrancang kabeh alam semesta, planet, bumi lan urip ing kabeh rincian …

Yen ana desainer, ngapa desainer iki nggawe alam semesta sing gedhe banget iki lan ngapa mung siji planet kanggo nggawe biotope sing canggih?

Apa sing bakal dadi rencana gedhe ing kabeh iki?

Sawetara pitakonan liyane bisa muncul saiki: Apa iki desainer nggawe nggawe lan mung ninggalake menyang nasib? Utawa bakal perancang iki isih prihatin karo ciptaane? Lan yen mangkono, kepiye kita bisa ngerti?

Ana akeh kasangsaran ing planet kita sing bisa dadi hard kanggo mbayangno sing desainer iki isih looking sawise nggawe, ora?

Apa yen desainer iki wis ngalami maksimal lan nyiptakake sesuatu sing luwih wani tinimbang ‘mesin’ sing lancar?

Apa yen dheweke wis nggawe rencana kalebu kabebasan pilihan? Kanthi nggawe makhluk kanthi kebebasan kanggo nggawe keputusan dhewe, malah bisa dadi kreatif. Sing bakal kaya film fiksi ilmiah sing diarani robot-robot urip, mesthi ora?

That would be a profound form of creation; quite an adventurous kind of design. Things could turn out wrong if the creatures would make decisions against the plan of the designer.

Amarga pilihan kebebasan iki, makhluk kasebut uga bisa milih supaya ora ditolak utawa milih marang desainer.

Sapa desainer iki?

Sapa desainer iki?

Apa sampeyan duwe gambar saka perancang iki?

Apa dheweke kepengin weruh?

Utawa sampeyan mung salah siji saka akeh produk?

Apa manawa dheweke ngurus kowe lan duwe rencana kanggo sampeyan?

Apa sampeyan wedi babagan pikirane?

Apa sampeyan ngerti rencana? Apa sampeyan tumindak kaya sampeyan wis ngrancang, utawa sampeyan mung nindakake apa sing paling apik kanggo sampeyan ing urip?

Apa sampeyan kepéngin ngadhepi pitakonan kasebut?
• Apa desainer isih bakal melu desain? Yen mangkono, kepiye maneh?
• Bakal ana rencana sing luwih gedhe ing mburine karyane?
• Apa desainer bisa dadi karo sampeyan?
• Would you be acting according to the bigger plan?

Coba delengen dina iki lan wangsulana ing dina 4

Terusake Dina 4