fbpx
Pitakon Kitab Suci sing migunani

Pitakon Kitab Suci sing migunani

Katresnan Gusti Allah

Yohanes 3:16 Awitdene Gusti Allah anggone ngasihi marang jagad iku nganti masrahake Kang Putra ontang-anting, supaya saben wong kang pracaya marang Panjenengane aja nganti nemu karusakan, nanging nduwenana urip langgeng. 17 Sabab Gusti Allah ora ngutus Sang Putra rawuh ing jagad kanggo ngadili jagad, nanging supaya bisa nguwalake jagad ana ing Panjenengane. 18 Sapa sing pretyaya marang Dèkné ora bakal disalahké, nanging sapa sing ora gelem pretyaya kuwi wis disalahké, awit ora pretyaya marang jenengé Anaké Gusti Allah sing ora ènèng tunggalé.

Nggawe

Genisis 1: 1-3 Ing wiwitan Gusti Allah nitahake langit lan bumi. 2 Saiki bumi iki ora ana gunané lan kosong, peteng ana ing lumahing bumi, lan Rohé Allah nglayang ing banyu. 3 Gusti Allah banjur ngandika: “Anaa pepadhang,” lan ana cahya.

Lair saka Yesus Kristus

Lukas 2: 6-14 Nalika isih ana ing kono, ing wektu iku bayi mau dilahirake, 7 lan dheweke nglairake anak lanang pambarep. Dheweke mbungkus gaun lan disèlèhake ing pekarangan, amarga ora ana kamar tamu sing kasedhiya.
8 Ana ing kono ana para pangon sing manggon ing ara-ara samun. 9 Malaekat Ida Sang Hyang Widi Wasa tumuli nganistayang ipun, tur kamulian Ida Sang Hyang Widi Wasa nyayubin ipun, tur ipun sami ajerih. 10 Nanging malaekat mau tumuli ngandika marang wong-wong mau: “Aja padha wedi! Aku nggawa sampeyan kabar apik sing bakal nyebabake kabungahan gedhe kanggo kabeh wong. 11 Ing dina iki ana wong jaba Dawud sing dadi Juruwilujeng; Dèkné kuwi Kristus, Anaké Gusti Allah. 12 Iki bakal dadi tandha yekti: Kowe bakal nemokake bayi sing kabungkus ing sandhangan lan lagi ana ing pamakanan. “
13 Dumadakan ana sawijining huluwan gedhe saka swarga kang teka bareng karo malaekat, memuji marang Gusti Allah lan matur,
14 “Kaluhurna ing Gusti Allah ana ing ngaluhur, lan tentrem rahayu ana ing bumi.

Sang Yehuwah iku pangonku

Mazmur 23: 1-3 Pangeran Yehuwah iku pangonku, aku ora kekurangan apa-apa.
2 Panjenengane ndadosake aku ana ing jurang, sarta nuli ngirid aku ana ing sajroning banyune, Panjenengané nuntun aku ing dalan sing bener kanggo marga saka asmané.

Ora ana sing bisa misahake kita saka Gusti Allah

Rum 8: 38-39 Sabab aku yakin, sanadyan pati utawa urip, malaekat lan dhemit, saiki utawa masa depan utawa kakuatan apa ora, Kita bisa ngetrapake kita saka katresnaning Allah kang ana ing Sang Kristus Yesus, Gusti kita.

Hukum sing paling penting saka Gusti Allah

Matius 22: 36-40 “Guru, angger-angger sing paling dhuwur ing angger-anggering Toret?” 37 Paring wangsulane Gusti Yesus: “Sira tresnaa marang Pangeran Yehuwah, Gusti Allahmu kanthi gumolonging atimu lan kalawan gumolonging atimu lan ing sajroning atimu. pepakon pisanan lan paling gedhe. 39 Lan kang kapindho kaya mangkene: “Sira tresnaa marang sapepake dhewe, kaya dene anake dhewe.” 40 Kabeh angger-anggering Toret lan kitab-kitabe para nabi ana tulisan.

Ora ana wong sing bisa ngabekti marang Gusti Allah lan dhuwit

Matéus 6:24  “Ora ana sing bisa ngladèni tuané loro. Kowe bakal sengit marang kang siji lan tresna marang sijiné, utawa sampeyan bakal nyedhaki marang kang siji lan nyepelekake marang sijiné. Sampeyan ora bisa ngawula marang Gusti Allah lan dhuwit.

Allah kita iku Gusti Allah sing nyimpen

Mazmur 68: 20-21 Dhuh Allah kawula, Paduka punika Gusti Allah ingkang ngluwari; saka Pangeran Yehuwah, bakal ngluwari saka ing pati. 21 Sanyatane Gusti Allah bakal ngremuk endhegake para mungsuh, lan makuthane wong wuta ing sajroning dosa.

Katresnan

1 Korinta 13: 1-7 Yen aku ngucapake basa roh utawa malaekat, nanging ora duwe katresnan, aku mung gong sing gemilang utawa cymbal clanging. 2 Yen aku duwe karunia pameca lan bisa mirsani sakehing misteri lan kabeh kawruh, lan yen aku duwe iman sing bisa mindhah gunung, nanging ora duwe katresnan, aku ora ana apa-apa. 3 Saupama anggone dakparingake marang wong miskin, lan masrahake awakku marang kasangsaran, supaya aku bisa gumunggung, nanging ora duwe katresnan, aku ora duwe apa-apa.
4 Katresnan iku sabar, katresnan iku becik. Ora meri, ora gumunggung, ora gumujeng. 5 Ora ngucapake tembung-tembung kang dudu wong liya, nanging ora gampang, nanging ora gampang nandhang kacingkrangan. 6 Katresnan ora seneng karo piala, nanging bungah karo kayekten. 7 Iku tansah nglindhungi, tansah pitados, tansah ngarep-arep, tansah perseveres.

Gusti sing ngerti aku

Mazmur 139: 1-3 Kowe nggeguru aku, Gusti, lan kowe ngerti aku.
2 Kowe ngerti yen aku lungguh lan nalika aku tangi; sampeyan bisa ndeleng pikiranku saka adoh. 3 Paduka nguningani manawi kawula lumampah wangsul; sampeyan ngerti babagan kabeh cara.

Padha bungaha, Pangeran wus cedhak

Filipi 4: 4-7 Padha tansah bungah-bungah ana ing Gusti. Aku bakal ngucap maneh: Padha bungah-bungaha! 5 Hé sakèhé kaluputanmu kasumurupaké. Pangeran wus cedhak. 6 Aja padha sumelang bab samubarang, nanging ing sajroning pranatan, kanthi pandonga lan panyuwun, kanthi panuwun, tampa pituturmu marang Gusti Allah. 7 Lan tentrem-rahayu saka Gusti Allah, kang ngluwihi kabeh pangerten, bakal njaga ati lan pikiranmu ana ing Sang Kristus Yesus.

Masa depan kita: Langit anyar lan donya anyar

Wahyu 21: 1,2,4 Banjur aku weruh “swarga sing anyar lan bumi anyar,” kanggo swarga pisanan lan bumi pisanan wis seda, lan ana maneh segara. 2 Aku weruh kutha suci, Yerusalem anyar, kang medun saka ing swarga, saka Gusti Allah, disiapake minangka pengantene putri sing enom banget kanggo bojone. 4 Gusti Allah bakal nyirep saben luh saka mripaté. Ora bakal ana pati utawa mourning utawa nangis utawa nyawa, amarga tatanan lawas wis sirna. “

Dipercaya ing Pangeran

WULANGAN 3: 5-6 Padha precayaa ana ing Gusti kanthi gumolonging atimu lan aja nganti ngandel marang pangertenmu dhewe; 6 sakehing dalanmu bakal diluwari, lan Panjenengane bakal ngetrapake dalanmu.

Mbalik kanggo informasi luwih lengkap

Yesus Putraning Allah

Yesus Putraning Allah

Kenapa Yesus disebut "Putraning Allah"? Gusti Yesus piyambak nyarios, bilih Panjenenganipun punika Putraning Allah: "Banjur kabeh padha ngucap," Apa kowe...
Urip Yesus

Urip Yesus

Nalika sampeyan maca, Gusti Allah mutusake ngirim Putra mung marang bumi, kanggo urip minangka manungsa.Yesus (uga disebut Kristus sing tegesé...
Roh Suci

Roh Suci

Kitab Suci mucal kita bilih Gusti Allah pancen dumadi saka 3 wong. Iki uga disebut Trinitas. Kanggo kita minangka wong,...
Pitakon Kitab Suci sing migunani

Pitakon Kitab Suci sing migunani

Katresnan Gusti Allah Yohanes 3:16 Awitdene Gusti Allah anggone ngasihi marang jagad iku nganti masrahake Kang Putra ontang-anting, supaya saben...
Pandonga

Pandonga

Pandonga ngucapake (karo) Gusti Allah. Senajan Allah bakal kerep ora njawab langsung marang sampeyan, sampeyan bakal nemu manungsa waé kanggo...
Kitab Suci, Kitab Allah

Kitab Suci, Kitab Allah

Kitab Suci ora mung buku. Bener, ora ana siji buku, nanging perpustakaan ana 66 buku. Ngemot buku-buku sejarah, biografi, puisi,...
Gereja

Gereja

Nalika sampeyan wis dadi Kristen, disaranake kanggo ngunjungi sawijining gereja lokal. Yen ora ana gereja, sampeyan bisa nyoba kanggo nemokake...
Baptisan

Baptisan

Baptisan punika "tandha-tandha metu" kanggo nuduhake marang wong liya yen sampeyan dadi murid Yesus sing sejati. Proses baptisane gampang banget....
Share this post
Comments are closed.