fbpx
Dina 4 – Makna gesang

Dina 4 – Makna gesang

Sadurunge kita bakal nerusake pitakonan manawa desainer iki kasengsem karo sampeyan utawa ora, ayo nyoba ngerteni luwih akeh babagan dheweke lan rencanane.

Kenapa sing desainer kudu nggawe alam semesta, bumi lan kabeh on it? Apa dheweke ora bakal puas karo kahanan sadurunge? Apa dheweke bakal bosen lan nggolek petualangan? Apa dheweke kepengin nggawe sing bakal ngejarke dheweke?

Lan apa ora bakal numpes kabeh kasebut sawise nemokake ciptaane mbokmenawa ora bisa dadi lucu sawise kabeh?

Apa yen ana rencana sing luwih gedhe kanggo kabeh iki, luwih gedhe tinimbang kita bisa mirsani? Apa kita bisa ngerti sawetara bab iku? Yen mangkono, apa rencana kaya iki?

Rencana gedhe dicethakaké

Apa yen desainer wis nggawe ciptaane kanggo nuduhake kebesarane karo makhluk?

Kepiye makhluk bisa menehi rasa lan syukur marang perancang dheweke? Kebebasan milih nggawe bedane: yen makhluk bisa milih nampa lan ngurmati makarya, dheweke uga bisa nyangkal dheweke. Nanging, nalika nggawe milih ora nglirwakake utawa malah ngatasi desainer; sing, mesthi, bakal dadi penghinaan marang perancang. Iku kaya bocah sing mbantah eksistensi bapake utawa ibune.

Kepiye makhluk bisa ngadeg ing ngarep desainer gedhe sing ora bisa dibayangake iki? Desainer iki kudu mbutuhake sempurno, amarga dheweke kudu murni lan murni: yaiku apa sing bisa kita obati ing saubenge kita. Sawise kabeh, yen dheweke ora konsisten, murni lan sampurna, alam semesta uga bakal nyebabake kekacauan.

Yen kita pengin mbentuk gambar desainer, kita bisa ndeleng carane hukum alam bisa dianggo. Menimbang yen kabeh jagad nglakoni aturan kasebut, supaya arsitek kudu dadi desainer susunan lan struktur.

Yen sampeyan bisa ngrusak hukum alam, banjur rampung kekacoan bakal dadi asil. Minangka kita bisa ndeleng ing alam, samubarang bisa digunakake miturut aturan tetep. Hukum kasebut njamin supaya urip kaya sing kita ngerti bisa. Minangka kita wis katon ing kembang lan wong, kombinasi kompleks sistem lan proses ora bisa dipisahake.

Hukum alam ora bisa disiksa utawa diabaikan. Yen bisa, kabeh sistem kasebut bakal dadi kekurangan lengkap sepréné. Konsekuensi saka hukum alam sing sederhana lan jelas. Sampeyan bisa nindakake paling apik, nanging sampeyan ora bisa nglirwakake gravitasi. Sampeyan kudu nampa gravitasi sing ana lan sampeyan sinau kanggo urip bareng saka umur awal liwat tiba lan munggah …

Efek saka kabeh aturan yaiku, yen sawise kesalahan ana, ‘paukuman’ bakal tindakake kanthi otomatis. Iki minangka kanyatan urip. Contone, sampeyan ora bisa nolak gravitasi. Sampeyan ora bisa nyerah, sampeyan kudu ngurus.

Iku cukup padha karo hubungan karo desainer; Yen sampeyan ora nglirwakake lan ora netepi rancangane, sampeyan bakal ora ana gunane. Kaya petani sing bakal mbuwang ragi saka lapangan lan bakal ngasilake panen sing arep ditanam.

Pencipta kudu ireng-ireng lan putih: soko apik utawa ora apik. Dheweke ora bisa disogok, iki uga bisa disimpulake saka hukum alam sing kita tundhuk.

Apa sampeyan dadi bagian saka rencana?

Yen nyangkal desainer siji-sijine bakal langsung menehi paukuman, apa bab kebebasan sing dipilih? Sajrone urip ana kamar kanggo nggawe pilihan. Nanging, ing wekdal tartamtu, wekdal punika. Yen makhluk kasebut bakal tetep nolak panggaweane, makhluk iki ora bakal digunakake ing pungkasane.

Mungkin sampeyan bisa ndeleng asil saka wong-wong sing manggen ing antarane sampeyan:

  • Yagene wong sugih, sing paling terkenal lan sehat, kerep ora seneng karo urip? 
  • Yagene wong sing paling sugih lan kuwat kerep ora seneng karo posisie?
  • Bakal nyedhaki gol materi sing bakal ngilangi sapa waé? Yen sampeyan duwe sawetara, tansah ana sing nduwe.
  • Apa wong wedi mati? Mung amarga urip rampung sawisé mati?

Kita ngalami kekosongan tartamtu, perlu kanggo luwih. Kita pengin duwe makna ing urip.

Dadi akeh kanggo dina iki, mikir babagan iki:

  • Apa gambaran saka rencana desainer nggawe pangertèn?
  • Yen ana rencana, apa peranmu?
  • Apa sampeyan gelem tanggung jawab kanggo urip sampeyan?
  • Apa hubungan sampeyan karo perancang sampeyan?

 Pada-pada bali ing wayah 5 dina!

Terusake Dina 5