Gereja

Gereja

Nalika sampeyan wis dadi Kristen, disaranake kanggo ngunjungi sawijining gereja lokal. Yen ora ana gereja, sampeyan bisa nyoba kanggo nemokake wong Kristen liyane lan miwiti greja dhewe.

Gréja ing umum minangka jumlah kabeh wong Kristen ing ndonya. Ing istilah lokal, Gréja minangka papan ing ngendi wong Kristen bisa ketemu lan memuji Gusti Allah.

Nalika sampeyan nggoleki gereja kanggo rawuh, sampeyan bisa ngunjungi pirang-pirang pasamuwan nalika kasedhiya ing wilayah sampeyan. Antarane pasamuan, ana sawetara beda, kaya manungsa bisa beda-beda.

Nalika milih gereja paling penting kanggo mangerteni yen wong ing gereja pancen yakin yen Kitab Suci iku tembung Allah. Yen wong-wong ing pasamuan nuduhake yen biblia ora kanthi bener Sabda Jahweh, utawa ana aturan liyane saka Kitab Suci nyatakake utawa nyembah brahala, luwih becik nggoleki gereja liya.

Uga kanthi prilaku wong-wong sing ngunjungi gereja sampeyan bisa nemokake yen pasamuwan iki pancene minangka papan ing ngendi Gusti Allah ana ing tengah. Roh Suci bakal mbantu sampeyan ndeleng prabédan.

Gereja sing apik bakal tumindak minangka “kulawarga Kristus”; Christains bakal saling ngurmati Allah, tuwuh ing kapercayan, kanggo ngabagi pesen marang wong liya. Para Kristen bakal nresnani marang sedulur lan mbantu sedulur sing dadi luwih kaya Gusti Yesus.

Mbalik kanggo tautan lan informasi liyane

Yesus Putraning Allah

Yesus Putraning Allah

Kenapa Yesus disebut "Putraning Allah"? Gusti Yesus piyambak nyarios, bilih Panjenenganipun punika Putraning Allah: "Banjur kabeh padha ngucap," Apa kowe...
Urip Yesus

Urip Yesus

Nalika sampeyan maca, Gusti Allah mutusake ngirim Putra mung marang bumi, kanggo urip minangka manungsa.Yesus (uga disebut Kristus sing tegesé...
Roh Suci

Roh Suci

Kitab Suci mucal kita bilih Gusti Allah pancen dumadi saka 3 wong. Iki uga disebut Trinitas. Kanggo kita minangka wong,...
Pitakon Kitab Suci sing migunani

Pitakon Kitab Suci sing migunani

Katresnan Gusti Allah Yohanes 3:16 Awitdene Gusti Allah anggone ngasihi marang jagad iku nganti masrahake Kang Putra ontang-anting, supaya saben...
Pandonga

Pandonga

Pandonga ngucapake (karo) Gusti Allah. Senajan Allah bakal kerep ora njawab langsung marang sampeyan, sampeyan bakal nemu manungsa waé kanggo...
Kitab Suci, Kitab Allah

Kitab Suci, Kitab Allah

Kitab Suci ora mung buku. Bener, ora ana siji buku, nanging perpustakaan ana 66 buku. Ngemot buku-buku sejarah, biografi, puisi,...
Gereja

Gereja

Nalika sampeyan wis dadi Kristen, disaranake kanggo ngunjungi sawijining gereja lokal. Yen ora ana gereja, sampeyan bisa nyoba kanggo nemokake...
Baptisan

Baptisan

Baptisan punika "tandha-tandha metu" kanggo nuduhake marang wong liya yen sampeyan dadi murid Yesus sing sejati. Proses baptisane gampang banget....
Share this post
Comments are closed.