fbpx
Dina 5 – Desainer duwe jeneng

Dina 5 – Desainer duwe jeneng

Apa sampeyan tau krungu bab sing nitahake? Apa dheweke duwe jeneng?
Mungkin sampeyan ora kaget karo kowe: Pencipta iki duwe jeneng akrab: Gusti Allah.

Sampeyan bisa uga duwe pandang dhewe babagan Gusti Allah.
Sambungake kanggo mangerteni yen gambar iki adhedhasar pangertèn sing bener.

Dadi kritis lan ora mung nampa apa sing wis ditulis ing kene. Priksa manawa sampeyan bakal nemokake bebener babagan Gusti Allah piyambak kanthi ngetrapake wektu kanggo nemokake identitas sing bener. Dadi kawruh lan aja prasetya lan apa sing wis sampeyan adopsi saka wong mbatesi panelusuran sampeyan.

Yagene Gusti ora nuduhake marang awake dhewe?

Sampeyan bisa uga kepengin weruh apa Gusti Allah ora bisa katon? Iku gampang kanggo ndeleng sing Panjenenganipun. Nanging kepiye carane bisa dadi? Panjenenganipun punika Makhluk ingkang paling inggil. Yen srengenge wis angel dipirsani tanpa dibuta, kepiye supaya bisa ngati-ati marang Gusti Allah, sing nggawe srengenge, tanpa ‘buta’?

Kejabi, yen kita bisa ndeleng Gusti Allah karo mata kita dhewe, pilihan kebebasan kita bakal. Sampeyan mesthine bakal kanthi otomatis obedient marang Panjenengane. Tanpa ngarsane, sampeyan bakal nuduhake alam sing bener. Cukup kaya bocah enom ninggalake omah mung kanggo wektu nalika wong tuwa ora ana … apa sing bakal padha milih dilakoni?

Semesta dibangun kanthi urutan lan struktur. Ana hukum sing uga ditrapake kanggo “bener” lan “salah”. Saben wong nduweni rasa apa sing apik lan ala. Yen Gusti Allah minangka perancang kabeh iki, bisa dadi ora beda-beda yen dheweke kudu bener. Dheweke ora bisa ngapura kesalahan apa wae tanpa ganti rugi – yen iya, sapa wae sing bisa ngajak marang Panjenengane supaya bisa ngobati apa sing padha, lan asile yen kabeh perkara sing salah bakal diabaikan lan ora adil.

Ora ketompo apa ukurane utawa cilik, pelanggaran apa tegese sampeyan tanggung jawab kanggo akibate..

Wiwit kabeh wong cenderung milih dadi merdeka kanggo kepentingan pribadi, saben wong bakal nglirwakake Nitahake sing cepet utawa suwe. Malah, wangun sing ora bisa disobedience, saben kesalahan, nggawe sampeyan najis, lan sampeyan ora bisa ngadepi kesempurnaan lan keadilan Allah.

Yen sampeyan kepengin nampi sing ana Allah sing dadi Pencipta kabeh, sampeyan bakal bisa ngenalake ngenani Panjenengane liwat kreasi-kreasi lan sifat-sifatNe.

Rencana paling gedhe

Asil kebebasan kita sing dipilih, katon bilai. Kanggo saben manungsa ora nerak pranataning Gusti Allah, lan mulane ora bisa ngadeg adil ing ngarsane Gusti Allah ing pungkasan.

Kanggo nerangake iki rada luwih: disobedience kanggo rencana Allah asil ing paukuman. Sawetara wong sing tanggung jawab kanggo mateni ratusan utawa ewu wong. Bakal jelas dheweke bakal diukum. Nanging ing ngendi garis antarane pelanggaran cilik lan gedhe?

Minangka diterangno sadurunge, Gusti Allah, Pencipta kita unbribable, “ireng lan putih”. Amarga saka karsane sing gratis, makhluk-makhluk sing duwe tendensi milih dhewe, padha arep merdika. Padha pengin dadi tanggung jawab dhewe.

Malah wangun cilik sing ora disobedi, nglakoni tindakan sing salah ing urip, bakal nggawe sampeyan ora murni lan ora bisa ngadhepi Allah sing murni lan sampurna. Ora ana cara sampeyan bisa ndandani masalah iki dhewe.

Nanging, yen Allah, perancang panjenengan, kepengin nganggep sampeyan? Sampeyan iku makhluk saka kabeh. Panjenengane digawe sampeyan!

Apa yen Panjenengane nyiptakake kabeh alam semesta kanggo nedahake magnitudo kasebut marang kabeh makhluk, uga kanggo nggayuh panjenengan?

Apa yen Gusti Allah kepengin nulak awake dhewe karo kowe? Ora amarga dheweke perlu, nanging amarga dheweke tresna marang sampeyan?

Banjur carane bisa masalah iki ditanggulangi? Maca supaya sampeyan bakal nemokake rincian liyane babagan rencana sing paling gedhe kanggo donya.

Ora Ana Neraca Apik lan dan Jahat

Yen wong nyerang wong liya, hubungan antarane loro kasebut bakal diganggu. Alesan bisa ndandani, nanging yen ana rusak, kompensasi bakal ditindakake. Sing padha ditrapake nalika wong nglanggar hukum, tegese wong sing nglakoni kesalahan kudu mbayar denda utawa bakal dilebokake ing pakunjaran. Luwih abot, luwih abot paukuman.

Kanthi Gusti Allah, punika beda – piyambakipun ngajengaken sesambetan ingkang langgeng lan setya. Kita minangka wong bener ora puas karo standar iki. Kanggo jujur, saben manungsa duwe hak lan gagasan dhewe lan tumindak kanthi kapinteran dhewe.

Kanthi Gusti Allah, ora ana imbangan tumrap becik lan ala – Dheweke ngarepake hubungan monogamous antara sampeyan lan Panjenengane. Nanging, kita cepet digeguyu kanggo nyedhiyakake panyebab liyane kayata dhuwit, harta benda, kekuwatan, kulawarga lan sesambetan liyane sing nggawa kita adoh saka hubungan karo Gusti Allah liwat lan maneh.

Dadi, kita ora bakal bisa nemoni pangarep-arep ing sesambungan karo Gusti Allah. Wis sampeyan tau ketemu wong sing sampurna? Sapa sing tansah ngganggu wong liya? Sing luwih apik sampeyan bisa ngerti wong, luwih sampeyan bakal weruh yen wong uga duwe pikirane dhewe ing kapribaden dhewe.

Ora ono wong bisa nggoleki standar kesempurnaan ing hubungan karo Gusti Allah. Gusti Allah ora bisa ngapura dosa-dosa sing bakal kita lakoni, amarga Panjenengane ora bakal dadi wong bener. Kepiye cara iki bisa ditindakake?

Kanggo mikir babagan dina iki:

  • Apa sampeyan ngerteni masalah iki? Apa ana wong sing sregep ngajeni marang Gusti Allah? Utawa saben manungsa ing dasar mung ngurus kepentingane dhewe?
  • Kepiye manawa sampeyan bisa ndandani kekurangan lan kesalahan dhewe, dadi ora taat marang Gusti Allah?
  • Carane sampeyan pas karo rencana gedhe?

Cukup mikir babagan iki kanggo sisa dina lan mangga bali sesuk!

Terusake kanggo dina 6