fbpx

Kategori: More Information

Yesus Putraning Allah

Yesus Putraning Allah

Kenapa Yesus disebut “Putraning Allah”?

Gusti Yesus piyambak nyarios, bilih Panjenenganipun punika Putraning Allah: “Banjur kabeh padha ngucap,” Apa kowe iku Putrane Allah? Gusti Yesus tumuli ngandika marang wong-wong mau: “Kowe padha ngarani Aku iki sapa?” (Lukas 22:70). Yesus uga asring nyebut Gusti Allah minangka Rama-Nya.

Gusti Allah uga nyebat Yesus Putra-Nya, “lan ana swara saka ing swarga,” Iki PutraningSun, kang dak tresnani, kanthi gumolonging atiku. “(Matius 3:17) Nuduhake hubungan sing ana ing antarane Gusti Allah Sang Rama lan Yesus Putra (Lukas 1:32)

Tembung “Anak” ing sajarah Kitab Suci uga minangka pratandha hubungan. Ing bagéyan liya saka Kitab Suci, Yesus uga disebut Sabda Jahwéh. Tembung Ibrani “putra” uga tegese keturunan utawa melu.

Nalika sampeyan dadi murid Kristus, sampeyan bakal nampa Roh Suci lan dadi anak saka Gusti Allah kaya sing katulis ing Rum 8:14; Awit wong sing dipandiri Rohé Gusti Allah kuwi anaké Gusti Allah.

Sinau luwih lengkap babagan Roh Suci lan Trinitas

Mbalik kanggo tautan lan informasi liyane

Yesus Putraning Allah

Yesus Putraning Allah

Kenapa Yesus disebut "Putraning Allah"? Gusti Yesus piyambak nyarios, bilih Panjenenganipun punika Putraning Allah: "Banjur kabeh padha ngucap," Apa kowe...
Urip Yesus

Urip Yesus

Nalika sampeyan maca, Gusti Allah mutusake ngirim Putra mung marang bumi, kanggo urip minangka manungsa.Yesus (uga disebut Kristus sing tegesé...
Roh Suci

Roh Suci

Kitab Suci mucal kita bilih Gusti Allah pancen dumadi saka 3 wong. Iki uga disebut Trinitas. Kanggo kita minangka wong,...
Pitakon Kitab Suci sing migunani

Pitakon Kitab Suci sing migunani

Katresnan Gusti Allah Yohanes 3:16 Awitdene Gusti Allah anggone ngasihi marang jagad iku nganti masrahake Kang Putra ontang-anting, supaya saben...
Pandonga

Pandonga

Pandonga ngucapake (karo) Gusti Allah. Senajan Allah bakal kerep ora njawab langsung marang sampeyan, sampeyan bakal nemu manungsa waé kanggo...
Kitab Suci, Kitab Allah

Kitab Suci, Kitab Allah

Kitab Suci ora mung buku. Bener, ora ana siji buku, nanging perpustakaan ana 66 buku. Ngemot buku-buku sejarah, biografi, puisi,...
Gereja

Gereja

Nalika sampeyan wis dadi Kristen, disaranake kanggo ngunjungi sawijining gereja lokal. Yen ora ana gereja, sampeyan bisa nyoba kanggo nemokake...
Baptisan

Baptisan

Baptisan punika "tandha-tandha metu" kanggo nuduhake marang wong liya yen sampeyan dadi murid Yesus sing sejati. Proses baptisane gampang banget....
Urip Yesus

Urip Yesus

Nalika sampeyan maca, Gusti Allah mutusake ngirim Putra mung marang bumi, kanggo urip minangka manungsa.
Yesus (uga disebut Kristus sing tegesé Raja utawa Kristus) lair ing Israel 2000 bab taun kepungkur. Sampeyan bisa maca liyane ing kitab Lukas ing Kitab Suci.
Kanggo telung puluh sakdurunge, Yesus manggon urip Yahudi tradisional, makarya minangka tukang kayu. Sajrone wektu iki, kabeh wong Israel dudu diktator Romawi Caesar, kalebu Betlehem, ing ngendi Yesus lair, lan Nasaret, ing ngendi dheweke diwangsuli.

Sajrone telung puluh, Yesus miwiti piwulangan umum lan nampilake mujizat sing wis direkam, nanging ora tau nglakoni perjalanan luwih saka 200 mil saka kelahirané. Swara telung taun, reputasi Yesus nyebar ing saindhenging negara. Gubernur-gubernur lan pangageng-pengagengé provinsi-propinsi Israèl lan para penggedhéné bangsa Yahudi padha nyenyuwun marang Panjenengané. Pesen utama Yesus kalebu:

Gusti Allah tresna sampeyan lan karo sampeyan
Tresna siji liyane
Nilai gedhe saben wong
Kabar apik: Kratoning Allah wis teka ing bumi
Kasunyatan pangadilan ing swarga utawa neraka
Gusti Allah ngapura wong sing nyuwun pangapurane

Tumindak sing paling kontroversial Gusti Yesus yaiku menawa dheweke bola-bali ngaku dadi Gusti Allah, sing minangka pelanggaran langsung hukum Yahudi. Mulane para pemimpin agama njaluk pamarentah Romawi kanggo ngetokake dheweke. Ing saben sawetara uji coba resmi, wong Roma nemokake yen dheweke ora salah nglanggar hukum Romawi. Malah para penggedhé Yahudi nyatakaké yèn ora ngakoni yèn Gusti Yésus minangka Gusti, Gusti Yésus ngetutaké angger-anggering Torèt kanthi bener.
Nanging, para pemimpin agama, kanthi nggunakake argumen politik sing ora setuju, nyetujoni Pilate, gubernur Romawi provinsi Southern Israel, kanggo ngidini eksekusi.

Gusti Yesus tiwas kanthi torture lan banjur digantung dening tangane, sing dipaku karo balok kayu horizontal (salib). Cara eksekusi iki mbatesi aliran udara menyang paru-paru, nyebabake dheweke telung jam. (Baca babagan ing Kitab Suci, Lukas 22)

Nanging, miturut luwih saka 500 saksi, Yesus bali saka seda telung dina sabanjure, lan liwat 40 dina sabanjurure lelungan ing loro provinsi kidul lan lor Israel. Kanggo akeh, iki bukti sing bisa diakoni yen klaim Yesus minangka Gusti Allah nyata. Gusti Yésus banjur bali menyang Yérusalèm, kutha sing diidoni, lan sawisé dititi-priksa, Panjenengané lunga ninggal bumi kanthi nyedhaki langit. (Baca babagan ing Kitab Suci; Para Rasul 1)

Minangka asil saka acara-acara ajaib iki, jumlah pengikuté tambah dramatis. Mung sawetara wulan mengko ing kutha Yerusalem sing padha siji rekaman nyatakake yen sawetara pandherek anyar 3 ditambah ing sawijining dina. Para pemimpin agama nanggapi kanthi nyoba mbatalake para pengikut Yesus. Akeh wong sing milih mati tinimbang nyangkal kapercayan sing Yesus yaiku Gusti Allah.

Ing 100 taun, wong ing saindenging kekaisaran Romawi (Asia Minor, Eropa) dadi pengikut Yesus. Ing taun 325 M, asma Yesus, Kristen, dadi agama resmi Kaisar Romawi Constantine. Ing 500 taun, malah candhi-candhi Yunani ing dewa Yunani diowahi dadi pasamuwan kanggo para pengikut Yesus. Sanajan sawetara pesen lan ajaran Yesus diencerake utawa dipisahake liwat ekspansi institusi agama, tembung asli lan urip Yesus isih ngandika kanthi keras kanggo awake dhewe.

Liyane babagan Yesus, Putraning Allah

Mbalik kanggo tautan lan informasi liyane

Yesus Putraning Allah

Yesus Putraning Allah

Kenapa Yesus disebut "Putraning Allah"? Gusti Yesus piyambak nyarios, bilih Panjenenganipun punika Putraning Allah: "Banjur kabeh padha ngucap," Apa kowe...
Urip Yesus

Urip Yesus

Nalika sampeyan maca, Gusti Allah mutusake ngirim Putra mung marang bumi, kanggo urip minangka manungsa.Yesus (uga disebut Kristus sing tegesé...
Roh Suci

Roh Suci

Kitab Suci mucal kita bilih Gusti Allah pancen dumadi saka 3 wong. Iki uga disebut Trinitas. Kanggo kita minangka wong,...
Pitakon Kitab Suci sing migunani

Pitakon Kitab Suci sing migunani

Katresnan Gusti Allah Yohanes 3:16 Awitdene Gusti Allah anggone ngasihi marang jagad iku nganti masrahake Kang Putra ontang-anting, supaya saben...
Pandonga

Pandonga

Pandonga ngucapake (karo) Gusti Allah. Senajan Allah bakal kerep ora njawab langsung marang sampeyan, sampeyan bakal nemu manungsa waé kanggo...
Kitab Suci, Kitab Allah

Kitab Suci, Kitab Allah

Kitab Suci ora mung buku. Bener, ora ana siji buku, nanging perpustakaan ana 66 buku. Ngemot buku-buku sejarah, biografi, puisi,...
Gereja

Gereja

Nalika sampeyan wis dadi Kristen, disaranake kanggo ngunjungi sawijining gereja lokal. Yen ora ana gereja, sampeyan bisa nyoba kanggo nemokake...
Baptisan

Baptisan

Baptisan punika "tandha-tandha metu" kanggo nuduhake marang wong liya yen sampeyan dadi murid Yesus sing sejati. Proses baptisane gampang banget....
Roh Suci

Roh Suci

Kitab Suci mucal kita bilih Gusti Allah pancen dumadi saka 3 wong. Iki uga disebut Trinitas. Kanggo kita minangka wong, iku angel sumurup yen siji sing dumadi saka 3 wong. Nalika kita ora ngerti makhluk sing padha, angel gawe gambar iki.

Ing Kitab Suci, telung asmane Gusti Allah diterangake; Gusti Allah Sang Rama, Gusti Allah Sang Putra lan Sang Roh Suci. Gusti Allah Sang Rama diterangake minangka sing nitahake; Gusti Allah Sang Putra iku mediator antarane manungsa lan Gusti Allah lan Roh Suci iku Rohing Allah sing bisa “manggon” ing wong.

Yen wong nampi Gusti Allah minangka Nitahake lan pracaya yen Gusti Yesus Kristus tilar donya amarga kesalahane, dheweke bakal nampa Roh Suci.

Awit sampeyan ora bisa ndeleng Roh Suci, sampeyan kudu “nemu”. Gusti Allah bakal nuntun sampeyan ing gesang panjenengan. Roh Suci ora mundhut urip sampeyan, sampeyan bakal tetep makhluk kanthi kebebasan pilihan, nanging Panjenenganipun bakal mbukak mata kanggo tartamtu. Yen diwenehake, sampeyan bakal oleh Roh Suci nguwasa utawa hadiah khusus.

Apa sing dilakoni dening Roh Suci?

Panjenengane bakal mbantu sampeyan menyang urip Kristen lan bakal nguatake kowe kanggo ngetutake Yesus; Panjenengane bakal mbantu sampeyan kanggo mratobat, dadi luwih kaya Gusti Yesus
Panjenengane bakal sinau bab Gusti Allah lan nuntun sampeyan marang kayekten (Yohanes 16: 13-14)
Panjenengane bakal mulang bab-bab sing ora sampeyan ngerti sadurunge sampeyan dadi wong Kristen
Panjenengane ndedonga kanggo sampeyan (Rum 8: 26-27)

Kaya ing perkawinan utawa hubungan liyane karo wong, sampeyan bakal ngalami luwih saka Roh Suci yen sampeyan ngginakaken luwih akeh wektu karo Gusti Allah. Kaya pasangan sing nikah sing bakal entuk loro nalika pasangan ora nglampahi cukup wektu bareng.

Liwat Roh Suci Gusti Allah bisa menehi hadiah sing sampeyan perlu minangka Kristen. Hadiah kasebut bisa ditemokake ing Kitab Suci (kayata 1 Korinta 12). Iku hadiah sing mbantu sampeyan ing kahanan.
Sampeyan ora perlu nelusur hadiah saiki. Gusti Allah bakal menehi wong-wong mau marang sampeyan nalika sampeyan kudu.

Mbalik kanggo tautan lan informasi liyane

Yesus Putraning Allah

Yesus Putraning Allah

Kenapa Yesus disebut "Putraning Allah"? Gusti Yesus piyambak nyarios, bilih Panjenenganipun punika Putraning Allah: "Banjur kabeh padha ngucap," Apa kowe...
Urip Yesus

Urip Yesus

Nalika sampeyan maca, Gusti Allah mutusake ngirim Putra mung marang bumi, kanggo urip minangka manungsa.Yesus (uga disebut Kristus sing tegesé...
Roh Suci

Roh Suci

Kitab Suci mucal kita bilih Gusti Allah pancen dumadi saka 3 wong. Iki uga disebut Trinitas. Kanggo kita minangka wong,...
Pitakon Kitab Suci sing migunani

Pitakon Kitab Suci sing migunani

Katresnan Gusti Allah Yohanes 3:16 Awitdene Gusti Allah anggone ngasihi marang jagad iku nganti masrahake Kang Putra ontang-anting, supaya saben...
Pandonga

Pandonga

Pandonga ngucapake (karo) Gusti Allah. Senajan Allah bakal kerep ora njawab langsung marang sampeyan, sampeyan bakal nemu manungsa waé kanggo...
Kitab Suci, Kitab Allah

Kitab Suci, Kitab Allah

Kitab Suci ora mung buku. Bener, ora ana siji buku, nanging perpustakaan ana 66 buku. Ngemot buku-buku sejarah, biografi, puisi,...
Gereja

Gereja

Nalika sampeyan wis dadi Kristen, disaranake kanggo ngunjungi sawijining gereja lokal. Yen ora ana gereja, sampeyan bisa nyoba kanggo nemokake...
Baptisan

Baptisan

Baptisan punika "tandha-tandha metu" kanggo nuduhake marang wong liya yen sampeyan dadi murid Yesus sing sejati. Proses baptisane gampang banget....
Pitakon Kitab Suci sing migunani

Pitakon Kitab Suci sing migunani

Katresnan Gusti Allah

Yohanes 3:16 Awitdene Gusti Allah anggone ngasihi marang jagad iku nganti masrahake Kang Putra ontang-anting, supaya saben wong kang pracaya marang Panjenengane aja nganti nemu karusakan, nanging nduwenana urip langgeng. 17 Sabab Gusti Allah ora ngutus Sang Putra rawuh ing jagad kanggo ngadili jagad, nanging supaya bisa nguwalake jagad ana ing Panjenengane. 18 Sapa sing pretyaya marang Dèkné ora bakal disalahké, nanging sapa sing ora gelem pretyaya kuwi wis disalahké, awit ora pretyaya marang jenengé Anaké Gusti Allah sing ora ènèng tunggalé.

Nggawe

Genisis 1: 1-3 Ing wiwitan Gusti Allah nitahake langit lan bumi. 2 Saiki bumi iki ora ana gunané lan kosong, peteng ana ing lumahing bumi, lan Rohé Allah nglayang ing banyu. 3 Gusti Allah banjur ngandika: “Anaa pepadhang,” lan ana cahya.

Lair saka Yesus Kristus

Lukas 2: 6-14 Nalika isih ana ing kono, ing wektu iku bayi mau dilahirake, 7 lan dheweke nglairake anak lanang pambarep. Dheweke mbungkus gaun lan disèlèhake ing pekarangan, amarga ora ana kamar tamu sing kasedhiya.
8 Ana ing kono ana para pangon sing manggon ing ara-ara samun. 9 Malaekat Ida Sang Hyang Widi Wasa tumuli nganistayang ipun, tur kamulian Ida Sang Hyang Widi Wasa nyayubin ipun, tur ipun sami ajerih. 10 Nanging malaekat mau tumuli ngandika marang wong-wong mau: “Aja padha wedi! Aku nggawa sampeyan kabar apik sing bakal nyebabake kabungahan gedhe kanggo kabeh wong. 11 Ing dina iki ana wong jaba Dawud sing dadi Juruwilujeng; Dèkné kuwi Kristus, Anaké Gusti Allah. 12 Iki bakal dadi tandha yekti: Kowe bakal nemokake bayi sing kabungkus ing sandhangan lan lagi ana ing pamakanan. “
13 Dumadakan ana sawijining huluwan gedhe saka swarga kang teka bareng karo malaekat, memuji marang Gusti Allah lan matur,
14 “Kaluhurna ing Gusti Allah ana ing ngaluhur, lan tentrem rahayu ana ing bumi.

Sang Yehuwah iku pangonku

Mazmur 23: 1-3 Pangeran Yehuwah iku pangonku, aku ora kekurangan apa-apa.
2 Panjenengane ndadosake aku ana ing jurang, sarta nuli ngirid aku ana ing sajroning banyune, Panjenengané nuntun aku ing dalan sing bener kanggo marga saka asmané.

Ora ana sing bisa misahake kita saka Gusti Allah

Rum 8: 38-39 Sabab aku yakin, sanadyan pati utawa urip, malaekat lan dhemit, saiki utawa masa depan utawa kakuatan apa ora, Kita bisa ngetrapake kita saka katresnaning Allah kang ana ing Sang Kristus Yesus, Gusti kita.

Hukum sing paling penting saka Gusti Allah

Matius 22: 36-40 “Guru, angger-angger sing paling dhuwur ing angger-anggering Toret?” 37 Paring wangsulane Gusti Yesus: “Sira tresnaa marang Pangeran Yehuwah, Gusti Allahmu kanthi gumolonging atimu lan kalawan gumolonging atimu lan ing sajroning atimu. pepakon pisanan lan paling gedhe. 39 Lan kang kapindho kaya mangkene: “Sira tresnaa marang sapepake dhewe, kaya dene anake dhewe.” 40 Kabeh angger-anggering Toret lan kitab-kitabe para nabi ana tulisan.

Ora ana wong sing bisa ngabekti marang Gusti Allah lan dhuwit

Matéus 6:24  “Ora ana sing bisa ngladèni tuané loro. Kowe bakal sengit marang kang siji lan tresna marang sijiné, utawa sampeyan bakal nyedhaki marang kang siji lan nyepelekake marang sijiné. Sampeyan ora bisa ngawula marang Gusti Allah lan dhuwit.

Allah kita iku Gusti Allah sing nyimpen

Mazmur 68: 20-21 Dhuh Allah kawula, Paduka punika Gusti Allah ingkang ngluwari; saka Pangeran Yehuwah, bakal ngluwari saka ing pati. 21 Sanyatane Gusti Allah bakal ngremuk endhegake para mungsuh, lan makuthane wong wuta ing sajroning dosa.

Katresnan

1 Korinta 13: 1-7 Yen aku ngucapake basa roh utawa malaekat, nanging ora duwe katresnan, aku mung gong sing gemilang utawa cymbal clanging. 2 Yen aku duwe karunia pameca lan bisa mirsani sakehing misteri lan kabeh kawruh, lan yen aku duwe iman sing bisa mindhah gunung, nanging ora duwe katresnan, aku ora ana apa-apa. 3 Saupama anggone dakparingake marang wong miskin, lan masrahake awakku marang kasangsaran, supaya aku bisa gumunggung, nanging ora duwe katresnan, aku ora duwe apa-apa.
4 Katresnan iku sabar, katresnan iku becik. Ora meri, ora gumunggung, ora gumujeng. 5 Ora ngucapake tembung-tembung kang dudu wong liya, nanging ora gampang, nanging ora gampang nandhang kacingkrangan. 6 Katresnan ora seneng karo piala, nanging bungah karo kayekten. 7 Iku tansah nglindhungi, tansah pitados, tansah ngarep-arep, tansah perseveres.

Gusti sing ngerti aku

Mazmur 139: 1-3 Kowe nggeguru aku, Gusti, lan kowe ngerti aku.
2 Kowe ngerti yen aku lungguh lan nalika aku tangi; sampeyan bisa ndeleng pikiranku saka adoh. 3 Paduka nguningani manawi kawula lumampah wangsul; sampeyan ngerti babagan kabeh cara.

Padha bungaha, Pangeran wus cedhak

Filipi 4: 4-7 Padha tansah bungah-bungah ana ing Gusti. Aku bakal ngucap maneh: Padha bungah-bungaha! 5 Hé sakèhé kaluputanmu kasumurupaké. Pangeran wus cedhak. 6 Aja padha sumelang bab samubarang, nanging ing sajroning pranatan, kanthi pandonga lan panyuwun, kanthi panuwun, tampa pituturmu marang Gusti Allah. 7 Lan tentrem-rahayu saka Gusti Allah, kang ngluwihi kabeh pangerten, bakal njaga ati lan pikiranmu ana ing Sang Kristus Yesus.

Masa depan kita: Langit anyar lan donya anyar

Wahyu 21: 1,2,4 Banjur aku weruh “swarga sing anyar lan bumi anyar,” kanggo swarga pisanan lan bumi pisanan wis seda, lan ana maneh segara. 2 Aku weruh kutha suci, Yerusalem anyar, kang medun saka ing swarga, saka Gusti Allah, disiapake minangka pengantene putri sing enom banget kanggo bojone. 4 Gusti Allah bakal nyirep saben luh saka mripaté. Ora bakal ana pati utawa mourning utawa nangis utawa nyawa, amarga tatanan lawas wis sirna. “

Dipercaya ing Pangeran

WULANGAN 3: 5-6 Padha precayaa ana ing Gusti kanthi gumolonging atimu lan aja nganti ngandel marang pangertenmu dhewe; 6 sakehing dalanmu bakal diluwari, lan Panjenengane bakal ngetrapake dalanmu.

Mbalik kanggo informasi luwih lengkap

Yesus Putraning Allah

Yesus Putraning Allah

Kenapa Yesus disebut "Putraning Allah"? Gusti Yesus piyambak nyarios, bilih Panjenenganipun punika Putraning Allah: "Banjur kabeh padha ngucap," Apa kowe...
Urip Yesus

Urip Yesus

Nalika sampeyan maca, Gusti Allah mutusake ngirim Putra mung marang bumi, kanggo urip minangka manungsa.Yesus (uga disebut Kristus sing tegesé...
Roh Suci

Roh Suci

Kitab Suci mucal kita bilih Gusti Allah pancen dumadi saka 3 wong. Iki uga disebut Trinitas. Kanggo kita minangka wong,...
Pitakon Kitab Suci sing migunani

Pitakon Kitab Suci sing migunani

Katresnan Gusti Allah Yohanes 3:16 Awitdene Gusti Allah anggone ngasihi marang jagad iku nganti masrahake Kang Putra ontang-anting, supaya saben...
Pandonga

Pandonga

Pandonga ngucapake (karo) Gusti Allah. Senajan Allah bakal kerep ora njawab langsung marang sampeyan, sampeyan bakal nemu manungsa waé kanggo...
Kitab Suci, Kitab Allah

Kitab Suci, Kitab Allah

Kitab Suci ora mung buku. Bener, ora ana siji buku, nanging perpustakaan ana 66 buku. Ngemot buku-buku sejarah, biografi, puisi,...
Gereja

Gereja

Nalika sampeyan wis dadi Kristen, disaranake kanggo ngunjungi sawijining gereja lokal. Yen ora ana gereja, sampeyan bisa nyoba kanggo nemokake...
Baptisan

Baptisan

Baptisan punika "tandha-tandha metu" kanggo nuduhake marang wong liya yen sampeyan dadi murid Yesus sing sejati. Proses baptisane gampang banget....
Pandonga

Pandonga

Pandonga ngucapake (karo) Gusti Allah. Senajan Allah bakal kerep ora njawab langsung marang sampeyan, sampeyan bakal nemu manungsa waé kanggo pandonga.

Aja tulus ana ing pandonga marang Gusti Allah (Ibrani 10:22). Hw bakal ngerti apa sing wis dilakoni. Minangka Panjenenganipun Panjenengan ingkang Nitahaken, wicanten kaliyan Panjenenganipun kanthi hormat ingkang Panjenenganipun pantes.

Minangka Gusti Allah tresna sampeyan, Panjenengane bakal krungu pandonga. Minangka Panjenenganipun langkung wicaksana katimbang panjenengan lan sanesipun.

Kadhangkala bakal entuk wektu suwe kanggo mangerteni rencana Gusti Allah karo uripmu. Mungkin sampeyan bakal nandhang sangsara, disiksa dening wong, entuk kahanan sing angel utawa liya. Aja kuciwa yen sampeyan wis ndedonga kanggo wong sing ana lan ora ana sing kaya mengkono. Kadhangkala kesabaran sampeyan bakal ditindakake lan hasil bakal beda banget kaya sing dikarepake.

Kaya bapak sing sejati sing apik, Gusti Allah bakal ngurusi anak-anake lan narik kawigaten sing paling apik ing mangsa sing lawas.

Mbalik kanggo tautan lan informasi liyane

Yesus Putraning Allah

Yesus Putraning Allah

Kenapa Yesus disebut "Putraning Allah"? Gusti Yesus piyambak nyarios, bilih Panjenenganipun punika Putraning Allah: "Banjur kabeh padha ngucap," Apa kowe...
Urip Yesus

Urip Yesus

Nalika sampeyan maca, Gusti Allah mutusake ngirim Putra mung marang bumi, kanggo urip minangka manungsa.Yesus (uga disebut Kristus sing tegesé...
Roh Suci

Roh Suci

Kitab Suci mucal kita bilih Gusti Allah pancen dumadi saka 3 wong. Iki uga disebut Trinitas. Kanggo kita minangka wong,...
Pitakon Kitab Suci sing migunani

Pitakon Kitab Suci sing migunani

Katresnan Gusti Allah Yohanes 3:16 Awitdene Gusti Allah anggone ngasihi marang jagad iku nganti masrahake Kang Putra ontang-anting, supaya saben...
Pandonga

Pandonga

Pandonga ngucapake (karo) Gusti Allah. Senajan Allah bakal kerep ora njawab langsung marang sampeyan, sampeyan bakal nemu manungsa waé kanggo...
Kitab Suci, Kitab Allah

Kitab Suci, Kitab Allah

Kitab Suci ora mung buku. Bener, ora ana siji buku, nanging perpustakaan ana 66 buku. Ngemot buku-buku sejarah, biografi, puisi,...
Gereja

Gereja

Nalika sampeyan wis dadi Kristen, disaranake kanggo ngunjungi sawijining gereja lokal. Yen ora ana gereja, sampeyan bisa nyoba kanggo nemokake...
Baptisan

Baptisan

Baptisan punika "tandha-tandha metu" kanggo nuduhake marang wong liya yen sampeyan dadi murid Yesus sing sejati. Proses baptisane gampang banget....
Kitab Suci, Kitab Allah

Kitab Suci, Kitab Allah

Kitab Suci ora mung buku. Bener, ora ana siji buku, nanging perpustakaan ana 66 buku. Ngemot buku-buku sejarah, biografi, puisi, wangsit, surat, dsb. Kitab Suci uga minangka buku sing lawas. Sawetara potongan ditulis kira-kira 3,500 taun kepungkur. Iki ora ateges bilih Kitab Suci ora ana maneh pinunjul ing jaman kita. Sapa sing maca Kitab Suci bakal ngerti yen tembung kasebut isih ditrapake kanggo urip kita.

Iku ora mudhun saka langit

Kitab Suci, kaya sing kita ngerti ing buku iki, ora digebugi ing bumi. Antarane nyiptakake buku pisanan lan pungkasan Kitab Suci luwih saka 1000 taun. Iku unit lan kumpulan tulisan sing beda lan beda banget. Kitab Suci minangka koleksi tulisan sing unik. Tembung “Bible” asalé saka basa Yunani bible sing tegesé “buku”. Buku-buku iki ngandhut tulisan-tulisan suci wong Yahudi lan Kristen. Buku sing dicithak lan terikat kaya sing kita kenal nduweni loro bagean, 66 buku, bab lan ratusan ewu ayat. Buku iki, sing arupa unit lan kumpulan tulisan sing béda-béda lan beda-beda, nduweni sejarah panjang. Akeh acara, hukum lan pranata agama, crita, lagu, gagasan, prophecies lan mantra iki diserahake saka generasi menyang generasi lisan.

Saperangan panulis

Buku-buku Kitab Suci ditulis ing wektu luwih saka 1000 taun, kira-kira antarane 1000 SM lan 100 N.C. ing wektu lan panggonan sing beda-beda. Akeh penulis sing nulis lirik, ditranskripsikan lan diowahi utawa ditambah karo teks utawa crita liyane. Iki digawe kanthi tangan, ing papyrus utawa parchment. Ora kabeh teks wis dilindhungi. Uga, kabeh iki ora dianggep cukup apik kanggo diakui minangka kumpulan definitif (kanon) teks. Mung sawise pangolahan dawa lan rumit pungkasanipun nemtokake buku sing nduweni wewenang lan keaslian sing cukup kanggo dadi bagean permanen saka Kitab Suci.

Apa ora manual sing jelas lan seragam?

Ing kene kita bali menyang pilihan bebas. Yen bakal dadi manual kanggo urip, pilihan sing sethithik bakal bisa.

Kitab Suci ora ngemot piwulang urip sing penting, lan pituduh (commandments) sing kudu dilakoni manungsa. Kathah petilasan kasebut minangka kesejahteraan manungsa piyambak. Pepakon paling penting yaiku katresnan. (Ing Kitab Suci: 1 Korintus 13)

Muga-muga pangandikané Gusti Allah wis diwartakaké marang wong-wong, kabar sing diwartakaké mau urip. Liwat Kitab Suci, kita weruh wong lan kabeh negara berjuang karo pilihan. Sing milih kanthi tulus kanggo Gusti Allah, bakal nemokake rencanae. Wong sing milih marang Gusti Allah ora duwe masa depan.

Liyane

Kitab Suci kasusun saka rong bagéan utama, Prajanjian Lawas lan Anyar. Prajanjian Lawas utamane kanggo wong-wong sing dipilih dening Gusti Allah minangka umatNe. Babagan perjuangan supaya wong-wong mau tetep setya marang Gusti Allah. Prajanjian Lawas kebak referensi marang Yesus (pirsani uga babagan Yesus).

Ing Prajanjian Anyar nggambarake urip Yesus ing bumi, nuduhake akeh prophecies saka Prajanjian Lawas kanggo kawujud. (Liyane babagan topik iki). Prajanjian Anyar ngandhani crita liwat mata saka wong-wong sing wis urip ing jaman Yesus lan sakcepete sawise. Isine akeh pawulangan Yesus lan crita babagan panyaliban lan kebangkitan.Nalika sampeyan maca Kitab Suci saka wiwitan nganti pungkasan, sampeyan bakal sinau nemokake benang umum. Utas bab tresna marang Gusti Allah kanggo makhluk, nanging sampeyan uga bakal nemokake akeh crita babagan wong sing milih nguripake Gusti Allah. Katresnan Gusti Allah numpes pati kanggo wong-wong sing nampani karya kang nebus Sang Putra.

Bali menyang informasi liyane

Yesus Putraning Allah

Yesus Putraning Allah

Kenapa Yesus disebut "Putraning Allah"? Gusti Yesus piyambak nyarios, bilih Panjenenganipun punika Putraning Allah: "Banjur kabeh padha ngucap," Apa kowe...
Urip Yesus

Urip Yesus

Nalika sampeyan maca, Gusti Allah mutusake ngirim Putra mung marang bumi, kanggo urip minangka manungsa.Yesus (uga disebut Kristus sing tegesé...
Roh Suci

Roh Suci

Kitab Suci mucal kita bilih Gusti Allah pancen dumadi saka 3 wong. Iki uga disebut Trinitas. Kanggo kita minangka wong,...
Pitakon Kitab Suci sing migunani

Pitakon Kitab Suci sing migunani

Katresnan Gusti Allah Yohanes 3:16 Awitdene Gusti Allah anggone ngasihi marang jagad iku nganti masrahake Kang Putra ontang-anting, supaya saben...
Pandonga

Pandonga

Pandonga ngucapake (karo) Gusti Allah. Senajan Allah bakal kerep ora njawab langsung marang sampeyan, sampeyan bakal nemu manungsa waé kanggo...
Kitab Suci, Kitab Allah

Kitab Suci, Kitab Allah

Kitab Suci ora mung buku. Bener, ora ana siji buku, nanging perpustakaan ana 66 buku. Ngemot buku-buku sejarah, biografi, puisi,...
Gereja

Gereja

Nalika sampeyan wis dadi Kristen, disaranake kanggo ngunjungi sawijining gereja lokal. Yen ora ana gereja, sampeyan bisa nyoba kanggo nemokake...
Baptisan

Baptisan

Baptisan punika "tandha-tandha metu" kanggo nuduhake marang wong liya yen sampeyan dadi murid Yesus sing sejati. Proses baptisane gampang banget....
Gereja

Gereja

Nalika sampeyan wis dadi Kristen, disaranake kanggo ngunjungi sawijining gereja lokal. Yen ora ana gereja, sampeyan bisa nyoba kanggo nemokake wong Kristen liyane lan miwiti greja dhewe.

Gréja ing umum minangka jumlah kabeh wong Kristen ing ndonya. Ing istilah lokal, Gréja minangka papan ing ngendi wong Kristen bisa ketemu lan memuji Gusti Allah.

Nalika sampeyan nggoleki gereja kanggo rawuh, sampeyan bisa ngunjungi pirang-pirang pasamuwan nalika kasedhiya ing wilayah sampeyan. Antarane pasamuan, ana sawetara beda, kaya manungsa bisa beda-beda.

Nalika milih gereja paling penting kanggo mangerteni yen wong ing gereja pancen yakin yen Kitab Suci iku tembung Allah. Yen wong-wong ing pasamuan nuduhake yen biblia ora kanthi bener Sabda Jahweh, utawa ana aturan liyane saka Kitab Suci nyatakake utawa nyembah brahala, luwih becik nggoleki gereja liya.

Uga kanthi prilaku wong-wong sing ngunjungi gereja sampeyan bisa nemokake yen pasamuwan iki pancene minangka papan ing ngendi Gusti Allah ana ing tengah. Roh Suci bakal mbantu sampeyan ndeleng prabédan.

Gereja sing apik bakal tumindak minangka “kulawarga Kristus”; Christains bakal saling ngurmati Allah, tuwuh ing kapercayan, kanggo ngabagi pesen marang wong liya. Para Kristen bakal nresnani marang sedulur lan mbantu sedulur sing dadi luwih kaya Gusti Yesus.

Mbalik kanggo tautan lan informasi liyane

Yesus Putraning Allah

Yesus Putraning Allah

Kenapa Yesus disebut "Putraning Allah"? Gusti Yesus piyambak nyarios, bilih Panjenenganipun punika Putraning Allah: "Banjur kabeh padha ngucap," Apa kowe...
Urip Yesus

Urip Yesus

Nalika sampeyan maca, Gusti Allah mutusake ngirim Putra mung marang bumi, kanggo urip minangka manungsa.Yesus (uga disebut Kristus sing tegesé...
Roh Suci

Roh Suci

Kitab Suci mucal kita bilih Gusti Allah pancen dumadi saka 3 wong. Iki uga disebut Trinitas. Kanggo kita minangka wong,...
Pitakon Kitab Suci sing migunani

Pitakon Kitab Suci sing migunani

Katresnan Gusti Allah Yohanes 3:16 Awitdene Gusti Allah anggone ngasihi marang jagad iku nganti masrahake Kang Putra ontang-anting, supaya saben...
Pandonga

Pandonga

Pandonga ngucapake (karo) Gusti Allah. Senajan Allah bakal kerep ora njawab langsung marang sampeyan, sampeyan bakal nemu manungsa waé kanggo...
Kitab Suci, Kitab Allah

Kitab Suci, Kitab Allah

Kitab Suci ora mung buku. Bener, ora ana siji buku, nanging perpustakaan ana 66 buku. Ngemot buku-buku sejarah, biografi, puisi,...
Gereja

Gereja

Nalika sampeyan wis dadi Kristen, disaranake kanggo ngunjungi sawijining gereja lokal. Yen ora ana gereja, sampeyan bisa nyoba kanggo nemokake...
Baptisan

Baptisan

Baptisan punika "tandha-tandha metu" kanggo nuduhake marang wong liya yen sampeyan dadi murid Yesus sing sejati. Proses baptisane gampang banget....
Baptisan

Baptisan

Baptisan punika “tandha-tandha metu” kanggo nuduhake marang wong liya yen sampeyan dadi murid Yesus sing sejati.

Proses baptisane gampang banget. Sampeyan wiwit kanthi ngadeg, lungguh, utawa kneeling ing sawetara banyu. Liyane Kristen banjur ngeculake sampeyan ing ngisor banyu lan banjur nggawa sampeyan bali metu saka banyu. Sampeyan bakal kabaptis ing jeneng Sang Rama lan Sang Putra lan Sang Roh Suci (maca liyane: Matius 28: 18-19)

Sangat prasaja, baptis minangka testimoni metu babagan owah-owahan ing gesang tiyang pitados. Dosa-dosanmu, dosa-dosa panjenengan “diusir”. Iku uga nuduhake pati, kasarekake, lan kebangkitan Kristus.

Baptisan Kristen minangka tumindak ketaatan marang Gusti sawuse kawilujengan; senajan baptis raket banget karo kawilujengan, ora perlu kanggo disimpen.

Mbalik kanggo tautan lan informasi liyane

Yesus Putraning Allah

Yesus Putraning Allah

Kenapa Yesus disebut "Putraning Allah"? Gusti Yesus piyambak nyarios, bilih Panjenenganipun punika Putraning Allah: "Banjur kabeh padha ngucap," Apa kowe...
Urip Yesus

Urip Yesus

Nalika sampeyan maca, Gusti Allah mutusake ngirim Putra mung marang bumi, kanggo urip minangka manungsa.Yesus (uga disebut Kristus sing tegesé...
Roh Suci

Roh Suci

Kitab Suci mucal kita bilih Gusti Allah pancen dumadi saka 3 wong. Iki uga disebut Trinitas. Kanggo kita minangka wong,...
Pitakon Kitab Suci sing migunani

Pitakon Kitab Suci sing migunani

Katresnan Gusti Allah Yohanes 3:16 Awitdene Gusti Allah anggone ngasihi marang jagad iku nganti masrahake Kang Putra ontang-anting, supaya saben...
Pandonga

Pandonga

Pandonga ngucapake (karo) Gusti Allah. Senajan Allah bakal kerep ora njawab langsung marang sampeyan, sampeyan bakal nemu manungsa waé kanggo...
Kitab Suci, Kitab Allah

Kitab Suci, Kitab Allah

Kitab Suci ora mung buku. Bener, ora ana siji buku, nanging perpustakaan ana 66 buku. Ngemot buku-buku sejarah, biografi, puisi,...
Gereja

Gereja

Nalika sampeyan wis dadi Kristen, disaranake kanggo ngunjungi sawijining gereja lokal. Yen ora ana gereja, sampeyan bisa nyoba kanggo nemokake...
Baptisan

Baptisan

Baptisan punika "tandha-tandha metu" kanggo nuduhake marang wong liya yen sampeyan dadi murid Yesus sing sejati. Proses baptisane gampang banget....