fbpx
Roh Suci

Roh Suci

Kitab Suci mucal kita bilih Gusti Allah pancen dumadi saka 3 wong. Iki uga disebut Trinitas. Kanggo kita minangka wong, iku angel sumurup yen siji sing dumadi saka 3 wong. Nalika kita ora ngerti makhluk sing padha, angel gawe gambar iki.

Ing Kitab Suci, telung asmane Gusti Allah diterangake; Gusti Allah Sang Rama, Gusti Allah Sang Putra lan Sang Roh Suci. Gusti Allah Sang Rama diterangake minangka sing nitahake; Gusti Allah Sang Putra iku mediator antarane manungsa lan Gusti Allah lan Roh Suci iku Rohing Allah sing bisa “manggon” ing wong.

Yen wong nampi Gusti Allah minangka Nitahake lan pracaya yen Gusti Yesus Kristus tilar donya amarga kesalahane, dheweke bakal nampa Roh Suci.

Awit sampeyan ora bisa ndeleng Roh Suci, sampeyan kudu “nemu”. Gusti Allah bakal nuntun sampeyan ing gesang panjenengan. Roh Suci ora mundhut urip sampeyan, sampeyan bakal tetep makhluk kanthi kebebasan pilihan, nanging Panjenenganipun bakal mbukak mata kanggo tartamtu. Yen diwenehake, sampeyan bakal oleh Roh Suci nguwasa utawa hadiah khusus.

Apa sing dilakoni dening Roh Suci?

Panjenengane bakal mbantu sampeyan menyang urip Kristen lan bakal nguatake kowe kanggo ngetutake Yesus; Panjenengane bakal mbantu sampeyan kanggo mratobat, dadi luwih kaya Gusti Yesus
Panjenengane bakal sinau bab Gusti Allah lan nuntun sampeyan marang kayekten (Yohanes 16: 13-14)
Panjenengane bakal mulang bab-bab sing ora sampeyan ngerti sadurunge sampeyan dadi wong Kristen
Panjenengane ndedonga kanggo sampeyan (Rum 8: 26-27)

Kaya ing perkawinan utawa hubungan liyane karo wong, sampeyan bakal ngalami luwih saka Roh Suci yen sampeyan ngginakaken luwih akeh wektu karo Gusti Allah. Kaya pasangan sing nikah sing bakal entuk loro nalika pasangan ora nglampahi cukup wektu bareng.

Liwat Roh Suci Gusti Allah bisa menehi hadiah sing sampeyan perlu minangka Kristen. Hadiah kasebut bisa ditemokake ing Kitab Suci (kayata 1 Korinta 12). Iku hadiah sing mbantu sampeyan ing kahanan.
Sampeyan ora perlu nelusur hadiah saiki. Gusti Allah bakal menehi wong-wong mau marang sampeyan nalika sampeyan kudu.

Mbalik kanggo tautan lan informasi liyane

Yesus Putraning Allah

Yesus Putraning Allah

Kenapa Yesus disebut "Putraning Allah"? Gusti Yesus piyambak nyarios, bilih Panjenenganipun punika Putraning Allah: "Banjur kabeh padha ngucap," Apa kowe...
Urip Yesus

Urip Yesus

Nalika sampeyan maca, Gusti Allah mutusake ngirim Putra mung marang bumi, kanggo urip minangka manungsa.Yesus (uga disebut Kristus sing tegesé...
Roh Suci

Roh Suci

Kitab Suci mucal kita bilih Gusti Allah pancen dumadi saka 3 wong. Iki uga disebut Trinitas. Kanggo kita minangka wong,...
Pitakon Kitab Suci sing migunani

Pitakon Kitab Suci sing migunani

Katresnan Gusti Allah Yohanes 3:16 Awitdene Gusti Allah anggone ngasihi marang jagad iku nganti masrahake Kang Putra ontang-anting, supaya saben...
Pandonga

Pandonga

Pandonga ngucapake (karo) Gusti Allah. Senajan Allah bakal kerep ora njawab langsung marang sampeyan, sampeyan bakal nemu manungsa waé kanggo...
Kitab Suci, Kitab Allah

Kitab Suci, Kitab Allah

Kitab Suci ora mung buku. Bener, ora ana siji buku, nanging perpustakaan ana 66 buku. Ngemot buku-buku sejarah, biografi, puisi,...
Gereja

Gereja

Nalika sampeyan wis dadi Kristen, disaranake kanggo ngunjungi sawijining gereja lokal. Yen ora ana gereja, sampeyan bisa nyoba kanggo nemokake...
Baptisan

Baptisan

Baptisan punika "tandha-tandha metu" kanggo nuduhake marang wong liya yen sampeyan dadi murid Yesus sing sejati. Proses baptisane gampang banget....
Share this post
Comments are closed.