fbpx
Dina 2 – Apa isih ana urip?

Dina 2 – Apa isih ana urip?

Apa sampeyan mikir babagan urip? Utawa sampeyan klik ing, kang kepengin weruh apa sing bakal teka sabanjure?

Apa sampeyan nemokake jawaban babagan eksistensi? Apa sampeyan uga kaget dening nomer gigantic sing mbuktikake yen urip ora bisa dibentuk kanthi kebetulan?

Apa luwih penting kanggo urip?

Apa yen ana luwih urip? Malah ilmu iku luwih akeh mbuktekaken yen urip ora bisa digawe kanthi kebetulan piyambak. Malah para ilmuwan sing paling gedhe ora duwe jawaban babagan akeh pitakonan babagan eksistensi kita.

Ora ana kacilakan

Yen kemungkinan urip sing asalé saka serat kasinungan bisa uga ora bisa dibuktèkaké, mula bisa uga ana sawetara intelèt sing bisa ditindakake. Apa yen intelijen iki bakal dadi pencipta sing ngrancang kabeh alam semesta, kalebu bumi sing kita urip?

Punapa badhe nyasarkipun sampeyan badhé nyariyosaken?

Desain cerdas

Yen ana rencana sing ana ing kabeh eksistensi, mesthine kudu desainer uga. Desainer apa kaya iki?

Sampeyan bisa nggawe gambar soko utawa wong sing wis ngrancang kabeh perkara sing ana ing sekitar kita. Desainer kanthi mripat kanggo rinci lan kerumitan sing ngluwihi persepsi kita. Ana akeh rincian sing kita-a manungsa- isih ora ngerti utawa ngerti sanajan sawise akeh abad riset ilmiah. Iku kudu dadi arsitek sing luar biasa!

Arsitek

pa sing bakal nggawe kaya mangkene iki? Iku kudu dadi makhluk sing kuat lan sampurna. Yen ora, iku ora bakal bisa nggawe kabeh sing bisa dideleng lan ora kanthi rinci sing sampurna.

Alam digawe supaya sampurna sing kita manungsa – sawisé umure wis akeh ilmu – ngerti mung sethithik. Iku kudu dadi akal sing ngetokake pikiran sing wis ngrancang kabeh sing ana.

Desain sampurna

Bakal ora nitahake kuwi nggawe barang sampurna? Delengen … apa sing sampeyan deleng. Apa kabeh iku sampurna? Mbokmenawa sampeyan bakal ngomong iku ora. Piye wae, ora kabeh katon sampurna. Nanging ora ana kekuwatane dhewe sing mungkasi amarga saka hukum prefek ing alam.

Kanggo mikir babagan saiki:
• Sampeyan bisa mbayangno yen donya wis digawe dening perancang?
• Desainer kaya apa?
• Kenapa bakal ana cacat lan kasangsaran yen desain sampurna?
• Yen ana desainer, sampeyan uga bakal nggawe, bener?

Perlu wektu kanggo ngunyah iki? Bebas bebas mikir babagan dina iki! Aku arep ketemu sampeyan esuk dina 3.

Terusake Dina 3