fbpx
Baptisan

Baptisan

Baptisan punika “tandha-tandha metu” kanggo nuduhake marang wong liya yen sampeyan dadi murid Yesus sing sejati.

Proses baptisane gampang banget. Sampeyan wiwit kanthi ngadeg, lungguh, utawa kneeling ing sawetara banyu. Liyane Kristen banjur ngeculake sampeyan ing ngisor banyu lan banjur nggawa sampeyan bali metu saka banyu. Sampeyan bakal kabaptis ing jeneng Sang Rama lan Sang Putra lan Sang Roh Suci (maca liyane: Matius 28: 18-19)

Sangat prasaja, baptis minangka testimoni metu babagan owah-owahan ing gesang tiyang pitados. Dosa-dosanmu, dosa-dosa panjenengan “diusir”. Iku uga nuduhake pati, kasarekake, lan kebangkitan Kristus.

Baptisan Kristen minangka tumindak ketaatan marang Gusti sawuse kawilujengan; senajan baptis raket banget karo kawilujengan, ora perlu kanggo disimpen.

Mbalik kanggo tautan lan informasi liyane

Yesus Putraning Allah

Yesus Putraning Allah

Kenapa Yesus disebut "Putraning Allah"? Gusti Yesus piyambak nyarios, bilih Panjenenganipun punika Putraning Allah: "Banjur kabeh padha ngucap," Apa kowe...
Urip Yesus

Urip Yesus

Nalika sampeyan maca, Gusti Allah mutusake ngirim Putra mung marang bumi, kanggo urip minangka manungsa.Yesus (uga disebut Kristus sing tegesé...
Roh Suci

Roh Suci

Kitab Suci mucal kita bilih Gusti Allah pancen dumadi saka 3 wong. Iki uga disebut Trinitas. Kanggo kita minangka wong,...
Pitakon Kitab Suci sing migunani

Pitakon Kitab Suci sing migunani

Katresnan Gusti Allah Yohanes 3:16 Awitdene Gusti Allah anggone ngasihi marang jagad iku nganti masrahake Kang Putra ontang-anting, supaya saben...
Pandonga

Pandonga

Pandonga ngucapake (karo) Gusti Allah. Senajan Allah bakal kerep ora njawab langsung marang sampeyan, sampeyan bakal nemu manungsa waé kanggo...
Kitab Suci, Kitab Allah

Kitab Suci, Kitab Allah

Kitab Suci ora mung buku. Bener, ora ana siji buku, nanging perpustakaan ana 66 buku. Ngemot buku-buku sejarah, biografi, puisi,...
Gereja

Gereja

Nalika sampeyan wis dadi Kristen, disaranake kanggo ngunjungi sawijining gereja lokal. Yen ora ana gereja, sampeyan bisa nyoba kanggo nemokake...
Baptisan

Baptisan

Baptisan punika "tandha-tandha metu" kanggo nuduhake marang wong liya yen sampeyan dadi murid Yesus sing sejati. Proses baptisane gampang banget....
Share this post
Comments are closed.